пʼятницю, 8 квітня 2011 р.

Міста на краю землі

А чи знали ви, що існують цілі міста, побудовані на самому краю землі? Представляю вашій увазі 5 міст, розташованих у самих непередбачуваних і захоплюючих дух місцях, на самому краю світу.

Ронда, Іспанія




Ронда (ісп. Ronda (Málaga)) - місто і муніципалітет в Іспанії, входить у провінцію Малага. Місто розташоване у гористій місцевості на висоті приблизно 750м над рівнем моря, на краю скелі. Стару частину міста від нової поділяє глибокий каньйон «El Tajo», залишаючи частину будинків прямо на краю прірви.

Манарола, Італія


Манарола (Manarola) - це невелике італійське містечко на півночі Італії, розташоване в провінції Лігурія (Liguria). Це місто, безумовно, є одним з найпривабливіших місць в Італії, яке славилося ще в давньо-римських текстах своїм прекрасним вином. Воістину дивовижне місце.

Санторіні, Греція


Санторіні - це невелика група островів вулканічного походження у вигляді кільця, розташована в Егейському морі в 200 км від материкової Греції. Найдавніше поселення на цьому острові було ще в 3000 році до н.е., яке, однак, було знищено потужним виверженням вулкана приблизно в 1600 році до н.е. У центрі розташована гігантська лагуна розмірами близько 12 на 7 км, оточена 300-метровими стрімкими скелями.

Кастельфульіт-де-ла-Рока, Іспанія


Це невелике містечко в Каталонії (Іспанія) розташоване на 50-метровій базальтовій скелі кілометрової довжини. Ця скеля була утворена двома зустрічними потоками лави.

Боніфачо, Корсика


На східному краю острова Корсика розташовується найбільша комуна Боніфачо (Bonifacio). Ця цитадель знаходиться на висоті 70 метрів над рівнем моря на краю скелі та безперервно піддається впливу моря і вітру. Будучи колись військово-морської бухтою, зараз це пристань для фешенебельних яхт з усього світу.

0 коммент.:

Дописати коментар